User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-01-2021, 10:38 AM #61
spartacus's Avatar
spartacus spartacus is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: denver
Posts: 2,291
spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold
spartacus spartacus is offline
Senior Member
spartacus's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: denver
Posts: 2,291
spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold spartacus is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by Chelsealeigh View Post
Hey guys needing help all mechanics around me are full for a week + any advice welcome.
Ok so my new to me 05 t4r v6 4x4 had an intermittent battery light comes and goes as it pleases(I cant catch it on long enough to check put what's the issue) so fast forward I get a oil changed (could be unrelated but I put it in just in case) It threw CEL with the other VTC off and the code was for stuck open thermostat (replaced with the aftermarket one the auto parts had in stock) so everything was good. Go camping and on the way I notice that when trying to preserve the petal to accelerate I get no power or response. Then it would and seemed to switch gears fine. Noticed I cant get into o/d. Massive power loss going up an incline which I live in wnc its inevitable. So going up a mountain now I use 3500 rpms just to barely make it to the top of my road steep incline. I heard a loud whine or air sucking maybe? Anyways it goes ok on flatter land but any extra need off power its grasping. I got a code for p2714 and then next day was a p0776 the solenoids in the trans.... but I was counting and it seemed to switch ok I tried using the 1234 selector to try and go up in low gear but not really any difference. Please help I dont want to throw money in it if it's something big but i do want to fix if I can. I just paid waaay to much for this car for it to be having problems like this. Unfortunately were on our own here and are savvy DIY sellers. I've been researching for days and I have a huge list of could best and maybe but can anyone maybe help me where to start checking or ruling out most likely first. We do have a multimeter if you've read this far a thousand thanks yous. Any help advice appreciated

When searching look in 4th gen 4runnerving section.
I'll get you started
Fault code p2714 2005 V8 SR5
spartacus is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-01-2021, 10:49 AM #62
HiLife HiLife is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Trying to figure this out
Posts: 1,286
HiLife is a jewel in the rough HiLife is a jewel in the rough HiLife is a jewel in the rough
HiLife HiLife is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Trying to figure this out
Posts: 1,286
HiLife is a jewel in the rough HiLife is a jewel in the rough HiLife is a jewel in the rough
Quote:
Originally Posted by spartacus View Post
When searching look in 4th gen 4runnerving section.
I'll get you started
Fault code p2714 2005 V8 SR5
This member has posted twice that I know of in the 3rd gen section already.
I hope the member listens and posts in the correct gen section.
HiLife is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
battery , charging , low , put , started

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Charging a LiFePO4 house battery from alternator 4RExplorer 5th gen T4Rs 7 05-14-2019 09:39 PM
Battery Charging Issue BucksCo 3rd gen T4Rs 8 01-18-2019 10:58 PM
Need some help diagnosing battery/charging issue pudzley 4th Gen T4Rs 8 12-01-2017 01:39 PM
PLZ HELP! Battery not charging, alternator tests good. swapmeet 4th Gen T4Rs 7 03-15-2015 07:54 PM
Battery/Charging Issue Clemsonfan15 3rd gen T4Rs 8 05-15-2011 03:52 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 02:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020