User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-13-2020, 12:29 PM #16
Joelzy's Avatar
Joelzy Joelzy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Layton, UT
Posts: 737
Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light
Joelzy Joelzy is offline
Member
Joelzy's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Layton, UT
Posts: 737
Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light
Little update here if anyone still cares, got mine fixed but had no actual broken wires. I do however have a bad rear wiper motor and, surprisingly, the window down function grounds on the wiper motor. Once i figured that out, i removed the bad wiper motor and just replaced the ground. works great now and i would not have expected that at all.

thanks again @brillo_76 for the wiring diagram
__________________
96 SR5 5SPD Elocker "the Barnacle"
02 bmw 540i6
19 Highlander SE
Joelzy is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-13-2020, 07:27 PM #17
Ser1clymb's Avatar
Ser1clymb Ser1clymb is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Sun Valley, Idaho
Posts: 148
Ser1clymb is on a distinguished road
Ser1clymb Ser1clymb is offline
Member
Ser1clymb's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Sun Valley, Idaho
Posts: 148
Ser1clymb is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Joelzy View Post
Little update here if anyone still cares, got mine fixed but had no actual broken wires. I do however have a bad rear wiper motor and, surprisingly, the window down function grounds on the wiper motor. Once i figured that out, i removed the bad wiper motor and just replaced the ground. works great now and i would not have expected that at all.

thanks again @brillo_76 for the wiring diagram
Do you have any pics for reference? My wiper and window started giving me issues after trying to remove the super frozen/stripped nut on the wiper stud and now neither work. I can hear the relay clicking and I'm thinking a wire issue, but I ripped into the bundle going from the tailgate to the body and have no broken wires. So I'm thinking it might be similar to your issue.
__________________
"Bettie" - 1998 4runner LTD E-Locker Evergreen Pearl 275K+, Alpine HU, Infinity Reference Speakers, Airraid MIT, B&M Cooler, Light Racing UCA, RCI skids, Bilstein Tundra 5100 and 4runner Eibach Coils in front/ Bilstein FJ 5100 and OME 890 rear, LC80 wheels wrapped with MT Baja ATZ 285/75/16, 99+ overhead console, 99+ center console, sound-deadening, Ditch lights
Ser1clymb is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-13-2020, 07:47 PM #18
phattyduck phattyduck is offline
Elite Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Pasadena, CA
Posts: 5,406
phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute
phattyduck phattyduck is offline
Elite Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Pasadena, CA
Posts: 5,406
phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute phattyduck has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by Ser1clymb View Post
Do you have any pics for reference? My wiper and window started giving me issues after trying to remove the super frozen/stripped nut on the wiper stud and now neither work. I can hear the relay clicking and I'm thinking a wire issue, but I ripped into the bundle going from the tailgate to the body and have no broken wires. So I'm thinking it might be similar to your issue.
The wiper and window are interlocked - you can't operate the wiper with the window down and you can operate the window with the wiper on. There are limit detection switches, etc. that make sure this happens. You may have a problem in that part of the system instead of the boot wiring at the top.

-Charlie
__________________
'99 4Runner SR5 Auto - 4WD swapped
'89 Camry Alltrac LE 3S-GTE 5spd
'17 Chevy Volt Premier
'16 Honda Odyssey Elite
Previous: '88 Camry Alltrac LE 3S-GE BEAMS, 90 Camry 3S-GTE, 90 Camry DX, '03 WRX wagon, '08 Outback XT
phattyduck is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-13-2020, 08:10 PM #19
Joelzy's Avatar
Joelzy Joelzy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Layton, UT
Posts: 737
Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light
Joelzy Joelzy is offline
Member
Joelzy's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Layton, UT
Posts: 737
Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light Joelzy is a glorious beacon of light
Quote:
Originally Posted by phattyduck View Post
The wiper and window are interlocked - you can't operate the wiper with the window down and you can operate the window with the wiper on. There are limit detection switches, etc. that make sure this happens. You may have a problem in that part of the system instead of the boot wiring at the top.

-Charlie
^this explained my issue, sorry i dont have pics.

I didnt care about the wiper so i just removed the busted one and left it out.
I tested the wires going into the wiper motor and found that if i grounded the bottom left(while looking at the connector, blue w/black or blue w/white) the window worked again in both directions so my issue is either the wiper dock sensor? or the wiper motor itself. Regardless, it works fine now with that wire grounded and no wiper.
__________________
96 SR5 5SPD Elocker "the Barnacle"
02 bmw 540i6
19 Highlander SE
Joelzy is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-13-2020, 10:09 PM #20
Ser1clymb's Avatar
Ser1clymb Ser1clymb is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Sun Valley, Idaho
Posts: 148
Ser1clymb is on a distinguished road
Ser1clymb Ser1clymb is offline
Member
Ser1clymb's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Sun Valley, Idaho
Posts: 148
Ser1clymb is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Joelzy View Post
^this explained my issue, sorry i dont have pics.

I didnt care about the wiper so i just removed the busted one and left it out.
I tested the wires going into the wiper motor and found that if i grounded the bottom left(while looking at the connector, blue w/black or blue w/white) the window worked again in both directions so my issue is either the wiper dock sensor? or the wiper motor itself. Regardless, it works fine now with that wire grounded and no wiper.
Interesting, good to know. Thanks for the info. I'll try and play around with it some more while I'm throwing parts at the problem.
__________________
"Bettie" - 1998 4runner LTD E-Locker Evergreen Pearl 275K+, Alpine HU, Infinity Reference Speakers, Airraid MIT, B&M Cooler, Light Racing UCA, RCI skids, Bilstein Tundra 5100 and 4runner Eibach Coils in front/ Bilstein FJ 5100 and OME 890 rear, LC80 wheels wrapped with MT Baja ATZ 285/75/16, 99+ overhead console, 99+ center console, sound-deadening, Ditch lights
Ser1clymb is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-26-2020, 01:27 PM #21
Aye0hCee Aye0hCee is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Vancouver
Posts: 1
Aye0hCee is on a distinguished road
Aye0hCee Aye0hCee is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Vancouver
Posts: 1
Aye0hCee is on a distinguished road
Hi folks

Used this forum posting to locate my issues with rear hatch power (wires broken at loom, repaired with buttsplices and rewrapped)

I broke the grey grommet that assists holding the bootwrap at the body.

Had some leak issues in rear trunk during rain storm.

Looking for replacement part as I can't imagine it would be expensive- but having no luck Google or forum searching the name of the grey body grommet, or Toyota part number....

Any help appreciated. Thanks!
Aye0hCee is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 02-13-2024, 02:30 PM #22
basslover basslover is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 1
basslover is on a distinguished road
basslover basslover is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 1
basslover is on a distinguished road
Hi ,I was wondering if someone could help me on this forum, i have a problem with my liftgate window rolling itself down , and it will not roll itself back up. Neither the dash switch or the key on the liftgate will get it to go up again, im assuming its a short wire somewhere, maybe from the ecu? so I read about hotwiring it with a small 12v battery. So long story short I have the panel off and located what I think is the plug for then motor and it has six wires, which ones do i have to apply 12v to to get it to roll up? I have pictures of it below. My goal is to get the window back up and leave the motor unplugged, I dont ever use the liftgate window anyways, any advice would be appreciated, tia




Gmail
basslover is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 02-15-2024, 04:10 PM #23
_Ace_'s Avatar
_Ace_ _Ace_ is offline
Member
 
Join Date: Oct 2023
Location: Colorado
Posts: 198
_Ace_ will become famous soon enough
_Ace_ _Ace_ is offline
Member
_Ace_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2023
Location: Colorado
Posts: 198
_Ace_ will become famous soon enough
Check the wiring bundle that goes from the body into the liftgate- they have a history of broken wires.

You will have to unwrap and then reconnect/repair whatever wire damage that you find. I found 4 broken wires in my bundle that made my window defogger inoperative -
__________________
1998 SR5 - 5 speed w/ 4.30 E-locker

My 1998 SR5 Build Thread
_Ace_ is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
back , finally , stripe , window , wires

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1996 4runner back wiper and back window switch not working ertmann 3rd gen T4Rs 5 02-02-2018 02:00 AM
Back window not working Your Mom General Discussions 4 05-16-2015 01:45 AM
2003 4R Back Window / wiper not working crrider60 4th Gen T4Rs 2 05-12-2015 10:46 AM
back window wiper not working?? gkatmar 4th Gen T4Rs 9 04-03-2007 02:27 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 01:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020