User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-20-2020, 06:35 PM #16
brillo_76's Avatar
brillo_76 brillo_76 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Western PA
Posts: 2,423
Real Name: Jon
brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all
brillo_76 brillo_76 is offline
Senior Member
brillo_76's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Western PA
Posts: 2,423
Real Name: Jon
brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all
Now I am starting to scratch my head as there has to.be a reason this light is on
.:/

Sent from my SM-J337V using Tapatalk
__________________
1997 4X4 V6 5 Speed Sr5 4 Runner (97 5 speed )
1997 4X4 V6 Red limited 4 Runner (97 Limited)
1998 4X4 V6 Sr5 Red 4 Runner (98 Tetanus1 )
1998 4X4 V6 Sr5 Silver 4 Runner (98 Tetanus2)
2001 4X4 V6 Sport Green 4 Runner (01 Green Sport)
brillo_76 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-21-2020, 11:34 AM #17
19963.4lsr5 19963.4lsr5 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Stouchsburg PA
Posts: 3,868
19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice
19963.4lsr5 19963.4lsr5 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Stouchsburg PA
Posts: 3,868
19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice
What is your voltage at the charge post of the alternator?

That light may also come on if the V regulator is failing and outputting too high of voltage.

If your voltage is above 14.5 at the post and you have jumper cables use them to ground the Alt to the negative post of the battery and frame.


Sent from my iPhone using Tapatalk
19963.4lsr5 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-21-2020, 10:54 PM #18
wrpsuite wrpsuite is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: 21401
Posts: 153
wrpsuite is on a distinguished road
wrpsuite wrpsuite is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: 21401
Posts: 153
wrpsuite is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by 19963.4lsr5 View Post
What is your voltage at the charge post of the alternator?

That light may also come on if the V regulator is failing and outputting too high of voltage.

If your voltage is above 14.5 at the post and you have jumper cables use them to ground the Alt to the negative post of the battery and frame.


Sent from my iPhone using Tapatalk
14.7 at the alternator post, can you elaborate on the test you mentioned?
wrpsuite is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-21-2020, 10:56 PM #19
wrpsuite wrpsuite is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: 21401
Posts: 153
wrpsuite is on a distinguished road
wrpsuite wrpsuite is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: 21401
Posts: 153
wrpsuite is on a distinguished road
mechanic friend told me he thinks reference wire in regulator is shorted and alternator is bad ??
wrpsuite is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-21-2020, 11:00 PM #20
brillo_76's Avatar
brillo_76 brillo_76 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Western PA
Posts: 2,423
Real Name: Jon
brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all
brillo_76 brillo_76 is offline
Senior Member
brillo_76's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Western PA
Posts: 2,423
Real Name: Jon
brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all brillo_76 is a name known to all
Quote:
Originally Posted by wrpsuite View Post
mechanic friend told me he thinks reference wire in regulator is shorted and alternator is bad ??
I been saying bad terminals or alternator from the beginning.. I know when i was loosing my ground in the alt my ground lugs would glow red at night under the hood.

Sent from my SM-J337V using Tapatalk
__________________
1997 4X4 V6 5 Speed Sr5 4 Runner (97 5 speed )
1997 4X4 V6 Red limited 4 Runner (97 Limited)
1998 4X4 V6 Sr5 Red 4 Runner (98 Tetanus1 )
1998 4X4 V6 Sr5 Silver 4 Runner (98 Tetanus2)
2001 4X4 V6 Sport Green 4 Runner (01 Green Sport)
brillo_76 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-22-2020, 12:28 PM #21
19963.4lsr5 19963.4lsr5 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Stouchsburg PA
Posts: 3,868
19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice
19963.4lsr5 19963.4lsr5 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Stouchsburg PA
Posts: 3,868
19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice 19963.4lsr5 is just really nice
Quote:
Originally Posted by wrpsuite View Post
14.7 at the alternator post, can you elaborate on the test you mentioned?

Take your jumper cables and clamp one end of the negative cable to your Alt housing and clamp the other end to your neg post of the battery. To see if the voltage goes down. Iíve never seen a Denso internally regulated push more than 14.2v

To me your VR is failing, a connection or two inside the Alt cover are loose or itís not sensing voltage properly from a bad ground or something.


Sent from my iPhone using Tapatalk
19963.4lsr5 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
battery , light , started , tested , week

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4th Gen No Codes No Start & Battery Light On, It's not the battery! V8Man 4th Gen T4Rs 18 10-05-2019 10:35 PM
Please help - Engine shut off + Battery light, A/T Fluid light and OIL light Lamer 3rd gen T4Rs 11 09-03-2018 06:04 PM
Battery Light + Whine + Low Idle + New Battery TT4RLtdV8 4th Gen T4Rs 21 01-12-2018 10:43 AM
A/T Oil Temp Light and Battery light are on wilbertd Classic T4Rs 2 11-13-2017 11:55 AM
A/T Oil Temp Light accompanied by Battery light YotaDriver19 Classic T4Rs 5 09-28-2011 10:44 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 01:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020