User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-15-2019, 03:07 PM #1
KwonRunner's Avatar
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
KwonRunner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
HELP please! C1340 error, vsc off flashing and trac lights on

Hey felllow 4th gens! Reaching out for help. My google fu is apparently weak. I found some results focusing on zero point calibration, but my my yaw sensor looks good when reading the ecu. Closest thing I found was in the ih8mud forum for a gx470 with a similar problem and iffy solution. My C1340 vsc trac off lights fix | IH8MUD Forum

Last week I switched into h4 and noticed my vsc off flashing and trac lights on. The lights stay on when I switch back to h2 and only go away after I restart. They come back on as soon as I switch to h4. I get one error code of c1340. Anyone experience something similar?

Fingers crossed.
__________________
2008 V6 Sport Edition 4wd
KwonRunner is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 02-15-2019, 03:19 PM #2
cjimen31 cjimen31 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Van Nuys
Posts: 13
cjimen31 is on a distinguished road
cjimen31 cjimen31 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Van Nuys
Posts: 13
cjimen31 is on a distinguished road
c1340 has to do with the center differential circuit. You have a possible bad switch, open/short in the harness or a malfunction with your 4wd ecu. Calibrating will not fix this issue
cjimen31 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 02-15-2019, 07:06 PM #3
KwonRunner's Avatar
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
KwonRunner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by cjimen31 View Post
c1340 has to do with the center differential circuit. You have a possible bad switch, open/short in the harness or a malfunction with your 4wd ecu. Calibrating will not fix this issue

Thanks cjimen! Taking my truck in Ml onday and this will be helpful.
__________________
2008 V6 Sport Edition 4wd

Last edited by KwonRunner; 02-16-2019 at 12:27 AM.
KwonRunner is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 02-23-2019, 04:55 PM #4
KwonRunner's Avatar
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
KwonRunner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
Just thought I'd share in case anyone else deals with this. My local mechanic went through the diagnostics for an open diff lock circuit error, c1340. Wiring seems to be good, but struggles to get into 4l; didn't work when mechanic tried. Let me know that it was likely the 4wd actuator or 4wd ecu and that I would need to take it to a transmission shop or the dealer. Want it done right, so I chose a nearby yota dealer with a good rep. That was yesterday morning. They called me yesterday evening and and still running through the diagnostics. Let me know that the wiring looked good. Asked me questions about how often I used 4l and if it happened on the trail or road. I use 4l about 3 or 4 times a year. I don't cycle my 4h and 4l monthly as I should. I have about 180k smiles on her. Dealer seemed unsure what was wrong saying that c1340 could mean other probs like abs. I have a feeling this could be expensive...
__________________
2008 V6 Sport Edition 4wd

Last edited by KwonRunner; 02-23-2019 at 05:27 PM.
KwonRunner is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 02-23-2019, 08:23 PM #5
KwonRunner's Avatar
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
KwonRunner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
Expensive af! Tech at the dealer let me know that the problem is an internal fault of the hydroboost unit and it needs to be replaced - $3500. Doing it.

Maybe this:

4th Gen 4Runner Master Cylinder/ Brake Accumulator Replacement - YotaTech Forums

Probabaly not...
__________________
2008 V6 Sport Edition 4wd

Last edited by KwonRunner; 02-23-2019 at 09:30 PM.
KwonRunner is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-13-2019, 07:05 PM #6
KwonRunner's Avatar
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
KwonRunner KwonRunner is offline
Member
KwonRunner's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: CA
Posts: 38
KwonRunner is on a distinguished road
Unhappy Update, no luck

Just wanted to update the community on this issue. Toyota techs weren't able to figure it out. They replaced the hydroboost assembly and the 4wd transfer case actuator to no avail. Didn't charge me because I still get the same lights. Hi and Lo 4wd still seem to work as does my center diff lock. Tried a few other things like replacing my gas cap (was loose fitting) and brake switch with no change. Still bugs me the lights come on as I described before, but with 4wd and the center locking as it should, I'm just driving it and taking it on trails with no problems. The mystery remains.
__________________
2008 V6 Sport Edition 4wd
KwonRunner is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
back , found , lights , similar , switch

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VSC and TRAC lights always on P430 error Im cool with it bassmacka 4th Gen T4Rs 16 06-24-2018 08:31 PM
Q: CEL, TRAC, and (Flashing) VSC Lights? jonathansdotson 4th Gen T4Rs 5 11-30-2017 06:54 PM
C1425 Code: ABS, Trac Lights solid, Multi-Terrain Light Flashing Lost27 5th gen T4Rs 2 05-04-2017 12:51 PM
ABS and VSC TRAC lights flashing Hmebuildr Maintenance/Detailing 4 03-11-2015 01:32 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 09:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2019


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.