User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 04-02-2020, 12:52 AM #1
BigMike18 BigMike18 is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Charlotte, NC
Posts: 126
Real Name: Mikey Barger
BigMike18 is on a distinguished road
BigMike18 BigMike18 is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Charlotte, NC
Posts: 126
Real Name: Mikey Barger
BigMike18 is on a distinguished road
Pioneer radio install help

So Iíve followed all the guides on not only YOUTUBE and on here but Iím still struggling with this radio. Iíve included the pictures of the wires and connections but Iíve got no power or really anything. Does anyone have any ideas? Am I splicing wrong or something? Because this usb connector isnít not working as well and itís only a ground and power connections so any help would be great
Attached Images
Pioneer radio install help-ad7c806d-bfd2-4cfd-a329-5670a5406468-jpeg  Pioneer radio install help-8048fc6e-7ae2-4262-b8e3-ba6249be9c9f-jpeg  Pioneer radio install help-f67d0ec3-de87-4731-9b00-aa3cef4b43a1-jpg  Pioneer radio install help-a168a586-3e42-4111-8154-5368cc7ad24e-jpeg 
BigMike18 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 04-02-2020, 12:03 PM #2
simple's Avatar
simple simple is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: SoCal
Posts: 1,800
simple will become famous soon enough
simple simple is offline
Senior Member
simple's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: SoCal
Posts: 1,800
simple will become famous soon enough
Your post is a little confusing. Your radio doesn't have power, or just your USB? You're using a maestro idatalink it looks like. Do you have JBL? And did you follow the guide with the radio itself?
__________________
Air 4rceRunner One, 04 Sr5
simple is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 04-02-2020, 12:44 PM #3
BigMike18 BigMike18 is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Charlotte, NC
Posts: 126
Real Name: Mikey Barger
BigMike18 is on a distinguished road
BigMike18 BigMike18 is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Charlotte, NC
Posts: 126
Real Name: Mikey Barger
BigMike18 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by simple View Post
Your post is a little confusing. Your radio doesn't have power, or just your USB? You're using a maestro idatalink it looks like. Do you have JBL? And did you follow the guide with the radio itself?
I have no power the radio isnt turning on or the usb plug which suspect im using the scotchlok splicers wrong but I could be wrong. Im using Tyto-01 from Axxess and then ASWC 1 for steering wheel controls and the pioneer harness. Im using this guy's guide and it worked for him and I do indeed have the JBL Audio in my Limited 05

Parts for Head Unit Installation
BigMike18 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 04-02-2020, 07:09 PM #4
Bumbo's Avatar
Bumbo Bumbo is online now
Senior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: CA
Posts: 3,277
Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold
Bumbo Bumbo is online now
Senior Member
Bumbo's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: CA
Posts: 3,277
Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold Bumbo is a splendid one to behold
I donít have anything to add other than I do a ton of electrical and I canít stand those scotchlok splicersÖ they are often time times the root cause for poor/intermittent electrical connections.

If you are going to use them, make sure there is continuity though the insulator using a DMM.
Bumbo is online now   Reply With QuoteReply With Quote
Old 04-02-2020, 07:36 PM #5
evan1242's Avatar
evan1242 evan1242 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Marietta, GA
Posts: 118
evan1242 will become famous soon enough evan1242 will become famous soon enough
evan1242 evan1242 is offline
Member
evan1242's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Marietta, GA
Posts: 118
evan1242 will become famous soon enough evan1242 will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by Bumbo View Post
I donít have anything to add other than I do a ton of electrical and I canít stand those scotchlok splicersÖ they are often time times the root cause for poor/intermittent electrical connections.

If you are going to use them, make sure there is continuity though the insulator using a DMM.
I agree with this 100%.
Stay away from the connectors if at all possible.
evan1242 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 04-02-2020, 08:15 PM #6
simple's Avatar
simple simple is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: SoCal
Posts: 1,800
simple will become famous soon enough
simple simple is offline
Senior Member
simple's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: SoCal
Posts: 1,800
simple will become famous soon enough
Those connector things do look like you may have a problem. In the bottom pic, that yellow wire connector doesnít look like the blade is seated all the way down. Personally I use posi-lock and posi-taps, but theyíre admittedly really expensive. But Iíve used those Ďscothlockí connectors on other projects too with little issue. My recommendation is to start with all of those and confirm the blade is seated all the way. Iíve had to use pliers to secure them all the way down. Also, itís been awhile since Iíve done my radio install, but I believe on the main connector, the red and/or yellow wire is the power wire. Obviously, black is ground. So Iíd start by trouble shooting those. I remember I had illumination problems and reception problems and that was orange and blue wires respectively. So check all your red/yellow/black wire connections first.
__________________
Air 4rceRunner One, 04 Sr5
simple is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 04-03-2020, 07:01 PM #7
Bleu62 Bleu62 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Kodiak, ak
Posts: 41
Real Name: Clay
Bleu62 is on a distinguished road
Bleu62 Bleu62 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Kodiak, ak
Posts: 41
Real Name: Clay
Bleu62 is on a distinguished road
I had very similar issues trying to use the adapter connections. After mine did not power up, I got a Toyota wiring diagram and spliced everything in. I got the nex1400 w Apple CarPlay. Itís still working over a year later.
Bleu62 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 05-29-2020, 10:30 PM #8
smurph smurph is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Edmonton
Posts: 13
smurph is on a distinguished road
smurph smurph is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Edmonton
Posts: 13
smurph is on a distinguished road
I just installed an android unit in my 2007 4runner.

The wiring was a pain. I followed the directions from Crutchfield but it wouldn't power on. So I found a thread from J.A. (on here) and i cut the yellow wire and soldered it to the red wire. Now it powers up and no issues - other than i guess it won't hold a memory anymore as it's only powered by ignition.
smurph is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
connections , iíve , power , radio , splicing

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pioneer Radio Install Help BigMike18 4th Gen T4Rs 2 03-31-2020 05:40 AM
Pioneer AVH Radio Signal kendra23 3rd gen T4Rs 10 07-28-2017 08:55 PM
Fs: pioneer radio DEH-P7000bt with install kits and HD tuner aurora co $165 crashman For Sale: Non-T4R Items 5 12-09-2013 12:33 AM
Extra space in radio opening after Pioneer AVIC install thumper Engines / Suspension / Wheels / Tires / Audio / Accessories 12 09-13-2011 09:38 AM
HELP-radio antenna not going up w/Pioneer mudflap 3rd gen T4Rs 6 10-04-2009 10:41 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 02:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020