User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-26-2021, 07:02 PM #1
4thgenblake's Avatar
4thgenblake 4thgenblake is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: WEST PALM BEACH, FLORIDA
Posts: 389
Real Name: Blake Salce
4thgenblake is on a distinguished road
4thgenblake 4thgenblake is offline
Member
4thgenblake's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: WEST PALM BEACH, FLORIDA
Posts: 389
Real Name: Blake Salce
4thgenblake is on a distinguished road
Help needed!! Urgent

So I recently disconnected my battery on both terminals to do some engine work. When I reconnected everything, I completely lost all electronic controls. All door locking functions, rear hatch window, and the AC

The only functions that still work are my power windows front and back, and the door locking but ONLY when the key is turned

I have done this countless times before and never had an issue. I tried resetting the ECU multiple times to no avail. The only thing I can think of that I did wrong was reconnecting the battery terminals negative first. (I guess there is a proper way?)

PLEASE help me if you have an idea. I guess my next option is taking it to Toyota but I donít want them to rape me for a service that could very well be simple. Has anyone run into any of this. 06 and everything is electronic these days


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
_MURDERED_OUT_'06_
4thgenblake is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-26-2021, 08:13 PM #2
tom4416 tom4416 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Tucson, AZ
Posts: 73
tom4416 is on a distinguished road
tom4416 tom4416 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Tucson, AZ
Posts: 73
tom4416 is on a distinguished road
Are you sure you didn't cross the wires? There is a main fuse to protect the entire system if you do that although I thought it took out all electrical functions but it's where I would start my hunt. There is a proper order to reconnect battery terminals but it's for safety versus damage to the system.
tom4416 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-26-2021, 08:29 PM #3
bmorey bmorey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Morro Bay, CA
Posts: 27
bmorey is on a distinguished road
bmorey bmorey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Morro Bay, CA
Posts: 27
bmorey is on a distinguished road
Hey man, not totally sure your situation, but I have an idea you could try. I would disconnect the negative terminal for a couple mins, then reconnect it. Go into the cabin and put the key in either accessory mode or engine on. Then roll down the sunroof (if you have it), front, rear, and back window all the way down and all the way back up. I've had the door locks malfunction one time before after disconnecting the battery where the rear hatch wouldn't open until I ran through the procedure I stated above. One more thing to check would to be sure that all 4 door locks are in the same phase (either all unlocked, or all unlocked). I've had trouble with that before as well. Hope this helps, and let me know if this works or not!
__________________
2004 4Runner Sport Edition 4WD Titanium Metallic -
Ironman 4x4 Lift and UCAs, 33s Falken Wildpeaks, Custom 2-Drawer System, Prinsu Rack, Frontrunner RTT, Ironman 4x4 Awning
bmorey is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-26-2021, 09:21 PM #4
4thgenblake's Avatar
4thgenblake 4thgenblake is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: WEST PALM BEACH, FLORIDA
Posts: 389
Real Name: Blake Salce
4thgenblake is on a distinguished road
4thgenblake 4thgenblake is offline
Member
4thgenblake's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: WEST PALM BEACH, FLORIDA
Posts: 389
Real Name: Blake Salce
4thgenblake is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by tom4416 View Post
Are you sure you didn't cross the wires? There is a main fuse to protect the entire system if you do that although I thought it took out all electrical functions but it's where I would start my hunt. There is a proper order to reconnect battery terminals but it's for safety versus damage to the system.

I am pretty sure that I did not cross the wires. I would have noticed the huge spark. If I did blow a fuse, Iím not sure which it could be. I checked the ECU and it was intact. I could go down the line, but Iím not sure which it could be if any. Itís like the computer needs to reset, or wasnít able to reset properly


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
_MURDERED_OUT_'06_
4thgenblake is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-26-2021, 09:49 PM #5
MikeinNH67 MikeinNH67 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: New Hampshire
Posts: 523
Real Name: Mike
MikeinNH67 has a spectacular aura about MikeinNH67 has a spectacular aura about MikeinNH67 has a spectacular aura about
MikeinNH67 MikeinNH67 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: New Hampshire
Posts: 523
Real Name: Mike
MikeinNH67 has a spectacular aura about MikeinNH67 has a spectacular aura about MikeinNH67 has a spectacular aura about
Check the big fuses under the hood. Also make sure the short ground strap from the negative cable is still good going to the inner fender and of course make sure the terminal mating surfaces are clean.
__________________
Mike

03 4runner Limited
1GR-FE V6 w/199k miles
MikeinNH67 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 01-28-2021, 10:15 PM #6
gaber6 gaber6 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Ohio
Posts: 384
gaber6 will become famous soon enough
gaber6 gaber6 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Ohio
Posts: 384
gaber6 will become famous soon enough
Stupid possibility but maybe the battery is finally toast. Mine was causing all sorta dash glitches for a week until I finally replaced it.
gaber6 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
door , electronic , functions , locking , times

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Urgent help on 5th gen calipers needed 4Rnr4Evr 4th Gen T4Rs 4 10-03-2018 05:07 PM
Urgent help needed! bak3rme 3rd gen T4Rs 28 04-12-2011 09:39 PM
Urgent help needed !!! domrepdom Classic T4Rs 4 12-26-2009 08:23 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 04:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020