User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-16-2022, 05:28 PM #1
Ducksrus Ducksrus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN
Posts: 14
Ducksrus is on a distinguished road
Ducksrus Ducksrus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN
Posts: 14
Ducksrus is on a distinguished road
'03 No Heat

Have an '03 where the heat does not come on. Both lines to the heater block are hot, coolant level is fine, T-stat appears to be working properly. A/C works & responds according to the set temp & in all positions of mode control. Do have a humming sound from right side of console that was thinking maybe this is some type of actuator issue & a diverter is not opening for the heat; however, not sure.
Probably time for coolant change, but do not think that is part of the issue & heat was working last winter.
Thoughts?
Ducksrus is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-16-2022, 06:18 PM #2
AuSeeker AuSeeker is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: South Carolina
Posts: 4,250
Real Name: Skip
AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of
AuSeeker AuSeeker is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: South Carolina
Posts: 4,250
Real Name: Skip
AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of AuSeeker has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by Ducksrus View Post
Have an '03 where the heat does not come on. Both lines to the heater block are hot, coolant level is fine, T-stat appears to be working properly. A/C works & responds according to the set temp & in all positions of mode control. Do have a humming sound from right side of console that was thinking maybe this is some type of actuator issue & a diverter is not opening for the heat; however, not sure.
Probably time for coolant change, but do not think that is part of the issue & heat was working last winter.
Thoughts?
Very possible that the "Blend" door actuator is not working correctly and stuck in the AC position.
__________________
2004 Limited V8

Last edited by AuSeeker; 09-17-2022 at 10:25 AM.
AuSeeker is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-16-2022, 07:20 PM #3
Ducksrus Ducksrus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN
Posts: 14
Ducksrus is on a distinguished road
Ducksrus Ducksrus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN
Posts: 14
Ducksrus is on a distinguished road
Pulled some panels off & found a small motor on side of HVAC unit where the humming sound originates. Not sure that is the issue, but have pic/video of what is going on & will try to find a parts diagram & replace the part, I think. Not much room under there & do not see much of how the motor is mounted.
Thanks
Ducksrus is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
coolant , heat , issue , sound , working

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another No Heat/Warm heat thread.. please help troubleshoot bentos1 3rd gen T4Rs 39 12-08-2022 12:23 PM
*Heat On*: Heat blows on passenger side, cold air blows on driver's side biv117 4th Gen T4Rs 3 09-30-2020 10:11 AM
No Heat TennRunner 4th Gen T4Rs 2 12-24-2019 11:59 AM
No heat diagnosis and solution, heat blend door servo actuator 4by4runr 4th Gen T4Rs 4 09-15-2019 09:10 PM
Cold heat coming out but auxiliary heat? Gremcat Classic T4Rs 4 11-19-2014 09:57 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 08:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2023 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2023 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2023 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020