User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-11-2010, 11:52 PM #1
run4estrun run4estrun is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victoria, BC
Posts: 13
run4estrun is an unknown quantity at this point
run4estrun run4estrun is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victoria, BC
Posts: 13
run4estrun is an unknown quantity at this point
Interior Middle Dome Light Noise ?

Hi, I have a 2005 Limited. About 1 month ago I started noticing a very odd sound in the middle dome light assembly.

As with any 4th gen, when you turn off the ignition and then open the door latch to exit the vehicle the interior lights illuminate. However, when the light illuminates it is making a weird sort of "spring" like sound. Lasts for about 1 to 2 seconds.

Let me try to describe the sound:

If you took a small spring, held one end with your hand and plucked the other end with your other hand. You know those door stops with the rubber nub on the end that we played with as kids? Kind of like a muted version of that. It isn't all that loud but it's definitely noticeable.

Anyway, not sure if anyone else has experienced this and if there are any known causes/solutions to rectify. I haven't taken it apart yet because both bulbs are functioning fine it is just making this weird noise (and only when it illuminates)...

Thanks for reading and posting any ideas you may have.

Apologies if my answer is out there in another forum. I did a search and came up with zero results.
-run4estrun
__________________
'05 LTD V6
06 LED Tails
USA Spec PA-15 TOY iPod interface
4500K Xenon Fogs
run4estrun is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-12-2010, 12:01 AM #2
Doozi's Avatar
Doozi Doozi is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Colorado
Posts: 1,501
Doozi is on a distinguished road
Doozi Doozi is offline
Senior Member
Doozi's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Colorado
Posts: 1,501
Doozi is on a distinguished road
Mine vibrates over certain road conditions... kind of sounds like someone driving up behind me with way too much base! I plan to remove it and see if I can add some foam behind it to dampen the vibration.

~Doozi
__________________
Doozi's 2006 Sport Edition V6 4WD - Titanium Metallic - purchased 09-13-10
Dobinson's F: C59-302/GS59-220, R: C59-677V/GS59-575 / LR UCA's / Medic links / LT285/70R17 DuraTracs on Countersteer Type-X wheels / WeatherTech DigitalFits and Window Visors / Rear Diff Breather Mod / J.A.'s Fog Light Mod / Centric Premium rotors w/ Akebono Pro-Act Ultra Premium pads / LED interior lights / HIDs (4500k lows) / Man-A-Fre engine+tranny skids / RCI MetalWorks T-case skid / B.A.M.F LCA skids / CBI front/rear, and Customized WKOR sliders waiting to go on... Lovin' it!
Doozi is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-12-2010, 12:27 AM #3
00328's Avatar
00328 00328 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Location: Denver
Posts: 1,010
00328 is on a distinguished road
00328 00328 is offline
Senior Member
00328's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Denver
Posts: 1,010
00328 is on a distinguished road
I had that same buzz awhile back and for the life of me I can't remember what I did to fix it. It was a very simple fix though. Will post back if i can recall the fix.
__________________
2005 4X4 V8 LTD 4Runner Black
Driver's side upper assist handle, tail/stop bumper light mod, Flowmaster 50 suv with side exit exhaust and Valor tip, 20% tint on fronts and 27% add'l tint on rear window, DIY blacked-out headlights, Stainless door sills, VIP Plus w/GBS alarm, OBX pedals, Can. hood protector, ash tray kit, '06 LED tails, T&H Euro bar, OME lift, Spidertrax spacers, LT275/70R17 Cooper AT3s, HIR bulbs in LB and fogs, VSC mod, AFE Pro Dry S filter, White LED cluster and HVAC
00328 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-12-2010, 03:11 PM #4
run4estrun run4estrun is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victoria, BC
Posts: 13
run4estrun is an unknown quantity at this point
run4estrun run4estrun is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victoria, BC
Posts: 13
run4estrun is an unknown quantity at this point
thanks...that would be great if you can recall what fixed it. it is not happening when moving. it is when the vehicle is in park at a total stand-still...
__________________
'05 LTD V6
06 LED Tails
USA Spec PA-15 TOY iPod interface
4500K Xenon Fogs
run4estrun is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-12-2010, 03:37 PM #5
97BlackAckCL's Avatar
97BlackAckCL 97BlackAckCL is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburgh
Posts: 4,834
Real Name: Chris
97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold
97BlackAckCL 97BlackAckCL is offline
Senior Member
97BlackAckCL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburgh
Posts: 4,834
Real Name: Chris
97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold 97BlackAckCL is a splendid one to behold
Take off the light cover and try reseating it
97BlackAckCL is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-12-2010, 10:44 PM #6
00328's Avatar
00328 00328 is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Location: Denver
Posts: 1,010
00328 is on a distinguished road
00328 00328 is offline
Senior Member
00328's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Denver
Posts: 1,010
00328 is on a distinguished road
I don't think the light cover has anything to do with it, however I would pull the bulbs out of the cabin dome and the cargo dome and try reseating them. I would also try switching both domes to the off position and run them off for a couple days and see if these two things make any difference.
__________________
2005 4X4 V8 LTD 4Runner Black
Driver's side upper assist handle, tail/stop bumper light mod, Flowmaster 50 suv with side exit exhaust and Valor tip, 20% tint on fronts and 27% add'l tint on rear window, DIY blacked-out headlights, Stainless door sills, VIP Plus w/GBS alarm, OBX pedals, Can. hood protector, ash tray kit, '06 LED tails, T&H Euro bar, OME lift, Spidertrax spacers, LT275/70R17 Cooper AT3s, HIR bulbs in LB and fogs, VSC mod, AFE Pro Dry S filter, White LED cluster and HVAC
00328 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-15-2010, 12:14 AM #7
run4estrun run4estrun is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victoria, BC
Posts: 13
run4estrun is an unknown quantity at this point
run4estrun run4estrun is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Victoria, BC
Posts: 13
run4estrun is an unknown quantity at this point
I took the bulbs out and tried reseating them:

Both out = noise gone.
1 bulb = noise only from the 1 bulb
both bulbs = i still get the sound after reseating

I might try getting 2 new bulbs and see if that does the trick. Maybe they are just worn. I think the sound is the small metal retention clip when it energizes.With out the bulb the circuit is open so I dont think they are getting power.

It's weird there are not more ppl experiencing the same sound. I wonder if LEDs would be worth trying?
__________________
'05 LTD V6
06 LED Tails
USA Spec PA-15 TOY iPod interface
4500K Xenon Fogs
run4estrun is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 11-15-2010, 02:58 AM #8
T4RBoarder's Avatar
T4RBoarder T4RBoarder is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Columbus, OH
Age: 31
Posts: 349
Real Name: Aaron
T4RBoarder is an unknown quantity at this point
T4RBoarder T4RBoarder is offline
Member
T4RBoarder's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Columbus, OH
Age: 31
Posts: 349
Real Name: Aaron
T4RBoarder is an unknown quantity at this point
Quote:
Originally Posted by run4estrun View Post
It's weird there are not more ppl experiencing the same sound. I wonder if LEDs would be worth trying?
I notice a similar sound more since I have installed my LEDs
T4RBoarder is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
dome , light , middle , noise , sound

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rear dome light rear seat audio wiring eric4runner Problems & Warranty Issues 1 02-01-2016 09:10 AM
Center Dome Light AKABlig 4th Gen T4Rs 4 08-28-2010 08:48 PM
drop-in dome light LED pipspeak 4th Gen T4Rs 3 12-10-2008 09:18 PM
Dome Light SixxiA Classic T4Rs 3 10-08-2008 10:49 PM
blown dome light fuse wlhinso Problems & Warranty Issues 0 01-22-2007 11:13 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 08:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020