User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-11-2019, 10:36 AM #1
2barevo 2barevo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: RIVERSIDE, CA
Posts: 234
Real Name: Chris
2barevo is on a distinguished road
2barevo 2barevo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: RIVERSIDE, CA
Posts: 234
Real Name: Chris
2barevo is on a distinguished road
Help with check engine is on and truck is in limp mode.

Need help. Battery went dead recently. The dash indicator Check engine and "Trac Off" lights are on after I jumped the battery. Multi terrain light is also blinking. Tried to drive it and it's in limp mode. Any suggestions?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
2barevo is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-11-2019, 10:52 AM #2
pDubs's Avatar
pDubs pDubs is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Aldie, VA
Posts: 417
pDubs has a spectacular aura about pDubs has a spectacular aura about
pDubs pDubs is offline
Member
pDubs's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Aldie, VA
Posts: 417
pDubs has a spectacular aura about pDubs has a spectacular aura about
The TRAC and Multi terrain lights something just come on as a result of the CEL.

Best thing to do is pull the code for the CEL and post that.
__________________
2014 SR5 Premium
Cornfed 1" front level - TRD Pro wheels - 265/70 Falken Wildpeak AT3W - 1.25" wheel spacers - Full RCI skids - RSG sliders - Gobi ladder - Rago brackets and 32" LED light bar- TSO TRD Pro grille - 5k HIDs - ARB diff breather - Rola rack with ATO lowering brackets - other small stuff
pDubs is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-11-2019, 11:57 AM #3
2barevo 2barevo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: RIVERSIDE, CA
Posts: 234
Real Name: Chris
2barevo is on a distinguished road
2barevo 2barevo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: RIVERSIDE, CA
Posts: 234
Real Name: Chris
2barevo is on a distinguished road
I'm having the battery charged at the local shop. Hopefully its not totally dead. Could be the cause of the problem. Will pull CEL when I get the battery back.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
2barevo is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 09-11-2019, 02:59 PM #4
Mantilgh Mantilgh is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Maryland
Posts: 92
Mantilgh is on a distinguished road
Mantilgh Mantilgh is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Maryland
Posts: 92
Mantilgh is on a distinguished road
Help with check engine is on and truck is in limp mode.

I wouldn’t worry about the light and codes unless they come back when you put a good battery back in.

I had an issue after a jump start in my 4th gen. Maybe it was in limp mode, but it wouldn’t accelerate at all and was limited to something like idle rpm range.

Turning the vehicle off and back on did nothing. I just decided to disconnect/reconnect the battery and tried to reset the ecu. That did it for mine.

When the vehicle was first jumped, I was sitting in the vehicle when the cables were connected and I started right away. I thought that maybe some sensor was trying to recalibrate or something and the quick start messed it up.

When I restarted after disconnecting the battery, I waited for a little with the key in the on position and then started.

Not sure if that helps at all, or what was really the problem in my situation,.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by Mantilgh; 09-11-2019 at 03:05 PM.
Mantilgh is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
battery , check , engine , limp , mode

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2014 4Runner w/ 1900mi, Check Engine + TRAC Off, Limp Mode apenso 5th gen T4Rs 36 08-16-2018 10:36 AM
3rd gen Limp mode? MandAtaco 3rd gen T4Rs 6 06-04-2018 04:19 AM
Disable limp mode? mark.stevens.399 4th Gen T4Rs 2 03-17-2018 12:02 PM
2006 V8 4Runner limp mode HELP!!!! HanIsa97 Problems & Warranty Issues 0 08-23-2017 08:07 PM
Trans in limp mode '92 T4R luther91 3rd gen T4Rs 2 06-15-2015 07:14 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 10:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2019


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.