User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-09-2019, 05:41 PM #1
Iceman2430 Iceman2430 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Philly
Posts: 50
Real Name: Ryan
Iceman2430 is on a distinguished road
Iceman2430 Iceman2430 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Philly
Posts: 50
Real Name: Ryan
Iceman2430 is on a distinguished road
Odd 4WD Issue - shift of the fly

So, I did my install of my aluma 2.5” install and for whatever reason my 4WD light was blinking after the install.

Techstreamed it, all sensors were ok, no codes from any speed or abs sensors.

More trouble shooting with my friend who is a Toyota tech, thought maybe the ADD, so we pulled the plug and put 12v to the motor and it moved both ways, so that wasn’t it. Went to the transfer case actuator and that moved as well too.

Looks like they got out of sync at some point, got them back all in 2H and light went off.

If I put it in neutral and put it in 4H, no problems, even if rolling. If I try and do 4H on the fly 4L starts blinking and no 4H at all. If I try 4L at all the same error.

If I put it back in 2H and turn it off, it all resets.

I am completely stumped on this one...anyone have any ideas?
__________________
2014 SR5 “roro”- Toytec 2.5” Aluma’s, Dobinsons Rear Springs, JBA UCA’s, RCI Aluminum Skid, 285/70 KO2’s, SSO Slimline & Smittybilt Winch, DIY Trd intake & Borla exhaust (because why not and was cheap enough)
Iceman2430 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
4wd , back , install , moved , put

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission S shift issue? Ripper238 5th gen T4Rs 27 08-31-2019 11:23 PM
Cold Shift issue? Froze? P40Wolf 3rd gen T4Rs 0 12-18-2016 09:46 PM
Automatic Shift Timing Issue Sotovo 3rd gen T4Rs 3 07-05-2015 10:15 PM
Shift column light out - bulb not issue? wkeryder4 4th Gen T4Rs 3 06-25-2014 02:32 PM
Need Help with Transmission shift issue on a 99 4runner... THANKS! pschmidt 3rd gen T4Rs 6 12-05-2008 12:58 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 03:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020