User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-11-2023, 08:31 PM #1
codyHTX's Avatar
codyHTX codyHTX is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Texas
Posts: 713
codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light
codyHTX codyHTX is offline
Member
codyHTX's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Texas
Posts: 713
codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light codyHTX is a glorious beacon of light
Horn Issue - Should there be a wire connected here?

Horn stopped working, tried swapping out for a pair of hella horns this afternoon but no luck, fuse 13 is still good so not that either.

could be the an issue on the steering wheel itself or somewhere along the wiring, but i noticed something that looked kinda odd

the factory wires look to go a short run to a connector just down/left of where the horns mount (pic 1&2). it looks like mine is missing the connector/wire that should clip up from the underside? (3rd pic where i pulled the connect and flipped upside-down)

can anyone confirm or verify for me that something should be connected to the other side of this? and if so where it comes from? I can't find a loose wire hanging around anywhere so a bit baffled.

thanks
Attached Images
Horn Issue - Should there be a wire connected here?-image2-jpg  Horn Issue - Should there be a wire connected here?-image1-jpg  Horn Issue - Should there be a wire connected here?-image0-jpg 
__________________
2015 Trail Premium
SCS/BFG, King/Dobinsons/JBA, Icon/Sonoran Steel, Hefty Fabworks, Shrockworks, RCI, XD HID, Gobi, FJ Toyman, GZila, Dog-Proofed
codyHTX is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 08-11-2023, 09:31 PM #2
BADCUDA1 BADCUDA1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: USA
Posts: 128
BADCUDA1 is on a distinguished road
BADCUDA1 BADCUDA1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: USA
Posts: 128
BADCUDA1 is on a distinguished road
Looks like the mount tab for the temp sensor but thats a guess.

12 volts and ground = beep, beep.

Don't have that work your way back from there.

Last edited by BADCUDA1; 08-11-2023 at 09:33 PM.
BADCUDA1 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 08-14-2023, 01:56 PM #3
lazwa lazwa is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2023
Location: Canada
Posts: 21
lazwa is on a distinguished road
lazwa lazwa is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2023
Location: Canada
Posts: 21
lazwa is on a distinguished road
I too am chasing an issue with my horn at the moment. My actual horn is working - tested by connecting direct to battery - but not when I press the horn pad on the steering wheel. The fuse also tested OK.

I'm beginning to think it's an issue with the K-Unit relay or wiring in between.

Are all of your steering controls working? Does the horn work intermittently at different steering angles?

Best of luck. Keep us updated if you find the problem.
__________________
2015 Trail Edition
lazwa is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 08-14-2023, 02:10 PM #4
Jeremy556's Avatar
Jeremy556 Jeremy556 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fruita, CO
Age: 43
Posts: 3,985
Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold
Jeremy556 Jeremy556 is offline
Senior Member
Jeremy556's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fruita, CO
Age: 43
Posts: 3,985
Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold Jeremy556 is a splendid one to behold
Does the horn work when you crank the steering wheel left or right, how about with the alarm? Clock spring in the steering column is common failure
Jeremy556 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
connected , horn , horns , issue , pic

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Horn issue jscott6 4th Gen T4Rs 4 09-05-2020 04:04 PM
Bluetooth Issue - No Audio While Connected To USB blue$ 5th gen T4Rs 3 08-26-2017 11:06 AM
Horn is not working - common places for wire breaks? Ellis Precision 3rd gen T4Rs 2 04-21-2017 01:18 PM
Horn Issue 97roll Problems & Warranty Issues 0 05-19-2008 10:12 AM
speed/reverse wire, connected? chuey12 Engines / Suspension / Wheels / Tires / Audio / Accessories 2 12-01-2005 02:29 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 11:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020