User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-19-2019, 07:35 PM #1
pinemind pinemind is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Philadelphia, PA
Posts: 44
pinemind will become famous soon enough
pinemind pinemind is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Philadelphia, PA
Posts: 44
pinemind will become famous soon enough
Losing Coolant w/all new components - Bumpy Roads

Hey all,

So I've been enjoying driving now that my engine bay project is done. However, I noticed that sometimes, my coolant reservoir is dropping. I could see some coolant sprayed in the IACV/Throttle body/thermostat area (ie rats nest of tiny hoses) but can't find the source. Furthermore, I narrowed it down to only happening when I drive on bumpy roads (offroad, cobblestone). I drove 2 hours in 95 degree heat on smooth highways, no loss. 15 minutes total on city potholes and cobblestone, lost about a half inch in the overflow.

I replaced everything with OEM parts. All hoses, clamps, overflow tank, cap, lower metal hose, radiator. It wasn't leaking before so I'm stumped. Going to do a dye test but was curious if anyone else has ever seen this?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
pinemind is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 08-26-2019, 06:08 PM #2
pinemind pinemind is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Philadelphia, PA
Posts: 44
pinemind will become famous soon enough
pinemind pinemind is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Philadelphia, PA
Posts: 44
pinemind will become famous soon enough
Figured I would reply as I fixed the issue. I went through and cranked down every single clamp, most of the ones were for the silicone radiator hoses as I wasn't used to how much I could clamp them down. I'm assuming my observation of bumpy roads causing the issues were due to the clamps not being tight and coolant splashing through when getting thrashed around. The larger leaks stopped but now I noticed coolant coming out of the weep hole for the water pump. So I've got a Saturday project coming up soon.
pinemind is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
cobblestone , coolant , hoses , overflow , roads

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Losing Coolant - No CEL kcdehart 4th Gen T4Rs 16 02-28-2017 11:50 AM
Leak + Losing Coolant Peakester 3rd gen T4Rs 31 10-09-2016 05:14 PM
Headlight (HIDs) turns off when I drive bumpy roads.Turn them off/on and they turn on Zackadeez 3rd gen T4Rs 10 12-19-2014 06:20 AM
Creeking noise while driving on bumpy roads luckatheirish 5th gen T4Rs 13 04-04-2013 03:25 AM
98 losing coolant. ApocalypseAdam Problems & Warranty Issues 1 04-30-2011 10:54 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 09:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2019


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.