User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 07-10-2022, 01:12 PM #1
rpjtremblay's Avatar
rpjtremblay rpjtremblay is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: NJ
Posts: 8
Real Name: Richard
rpjtremblay is on a distinguished road
rpjtremblay rpjtremblay is offline
Junior Member
rpjtremblay's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: NJ
Posts: 8
Real Name: Richard
rpjtremblay is on a distinguished road
'13 Limited All-kinds of Electrical Issues

I have a 2013 Limited 4Runner with a rash of electrical issues that Iím at a loss for. Been looking at wiring diagrams/YouTube/this forum. Any help would be hugely appreciated.

Long Term Battery Parasitic Draw Issue:
1. Not my daily driver. Would need to boost every couple of weeks. New Yellow top Optimum battery and new alternator.
2. Had none of the issues below, before pulling fuses/testing for parasitic draw.
3. Tried the pulling Fuse method, and the check amperage across the Fuse Method. Same result. These two under the hood are my problems that I need to dive into. Not resolved yet.
1. ECU-B Fuse 10 amp
2. Radio #1 Fuse 10 amp

After pulling fuses testing for parasitic, following issues:

1. Traction Control light and ABS lights stay on after clearing codes
1. C1241 High or Low Power Supply Voltage - this stayed cleared after I manually cleared it. Likely from dead battery. No longer comes up.
2. C1380 - Stop Light Relay Malfunction - keeps coming back after clearing. No issue with brake lights
3. C1422 - Master Cylinder Pressure Sensor Zero Point High
2. Rear Hatch Will not Open. The switch in the back door will not unlock. Electrical issue.
3. Car will not lock - either from key fob or inside using lock switch. Unlocks fine.
4. Will randomly long-beep when Iím outside of car. Like washing it with key in my pocket and car off. I think the proximity sensors know Iím near.
5. Stock JBL Amp/no sound out of speakers anymore. I have stock JBL system, with upgrade T10-V2 with 360 camera system recently installed. Has been working great for past 2 months.
6. Air-conditioning intermittently wasnít cooling on a 5 hours drive yesterday. For about an hour the fan and/or cold air wasnít blocking. Working now.
7. During same trip my battery light flashed a couple of times. My head-unit tells me voltage and was jumping around a lot while driving - down to 12.5V ish. Hasnít happened since, but have had a bouncy voltage gage in cluster before. Thought it was loose battery terminal connectors, but mine are tight.
8. My turn signals now fast-signal, as if a bulb is burned out, but all corners are working fine. This was intermittently happening before the fuse pulling.


In the past Iíd get some wonky codes from dead batteries that would eventually just go away. Not happening now.
These all seem too random to be related, no?

I have a switch-pro with a bunch of accessories - but those are easy to isolate and keep off.

Picture for attention. Thanks in advance!
Attached Images
'13 Limited All-kinds of Electrical Issues-img_9489-jpeg  '13 Limited All-kinds of Electrical Issues-img_1297-jpeg 
__________________
2103 Limited/3" Icon Stage 2/Method Wheels/ARB 3421520/Smittybilt X2O/Nitto Trail Grapplers 285/70/17/RCI Skids/RCI Sliders/Baja Ditch
rpjtremblay is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 08-21-2022, 11:53 AM #2
rpjtremblay's Avatar
rpjtremblay rpjtremblay is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: NJ
Posts: 8
Real Name: Richard
rpjtremblay is on a distinguished road
rpjtremblay rpjtremblay is offline
Junior Member
rpjtremblay's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: NJ
Posts: 8
Real Name: Richard
rpjtremblay is on a distinguished road
FYI solution was a new ECU. ~$900 from Toyota. Solved most of the issues. Also had a parasitic drain strait from the T10 Head Unit (not wiring).
__________________
2103 Limited/3" Icon Stage 2/Method Wheels/ARB 3421520/Smittybilt X2O/Nitto Trail Grapplers 285/70/17/RCI Skids/RCI Sliders/Baja Ditch
rpjtremblay is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 08-22-2022, 05:16 PM #3
fourwd1's Avatar
fourwd1 fourwd1 is offline
Moderator
 
Join Date: Jun 2004
Location: the Socialist State of Maryland
Posts: 11,108
Real Name: Soylent Green sales
fourwd1 is a jewel in the rough fourwd1 is a jewel in the rough fourwd1 is a jewel in the rough
fourwd1 fourwd1 is offline
Moderator
fourwd1's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: the Socialist State of Maryland
Posts: 11,108
Real Name: Soylent Green sales
fourwd1 is a jewel in the rough fourwd1 is a jewel in the rough fourwd1 is a jewel in the rough
Wow

Thanks for getting back with the solution.
__________________
- the Internet - the mother-ship of people who don't know much and aren't afraid to go public
'84 4Runner - ARBed 5.29s F&R, 4.7 & 2.28 t-cases, 2" drive train lift, BudBuilt x-member/skid, 30 spl Longs
'83 Toy P/U - Buick 231 V6, Holley 4 bbl, Weiand intake, Downey headers, TH350 w/700R4 low gearset,
'89 4Runner SR5 - stock
fourwd1 is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 08-25-2022, 10:11 PM #4
GreenMountainOwl GreenMountainOwl is offline
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Vermont, USA
Posts: 40
GreenMountainOwl is on a distinguished road
GreenMountainOwl GreenMountainOwl is offline
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Vermont, USA
Posts: 40
GreenMountainOwl is on a distinguished road
I donít know much about the computer aspect of it, but could the problems be caused by rodents chewing wires? Possibly grounding some things out as well by doing so.
GreenMountainOwl is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Tags
battery , fuse , issues , pulling , working

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All kinds of electrical issues: 97 sr5 DozerMagnus 3rd gen T4Rs 5 06-02-2018 04:06 AM
2003 4Runner Limited electrical issues ttyR2 4th Gen T4Rs 2 03-11-2016 12:59 PM
Electrical Problems 1997 - All kinds of confused (FIRST POST!!) jgcopple 3rd gen T4Rs 13 10-28-2015 05:12 PM
Electrical short?? Random electrical issues? Fanman47 4th Gen T4Rs 5 06-09-2014 03:12 PM
2010 4R limited - electrical issues RLKF10 5th gen T4Rs 5 03-21-2011 04:28 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 05:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2020