User Tag List

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-01-2008, 12:44 AM #1
windomino windomino is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, NY
Age: 50
Posts: 4
windomino is an unknown quantity at this point
windomino windomino is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, NY
Age: 50
Posts: 4
windomino is an unknown quantity at this point
AC Only Works on LO

Hello, I have an 06 runner SE and well the AC seems to only work when you select the temp button down to LO which is after 65.
Anything 65 or higher with the AC light on will throw out warm air.
Can anyone help out ? I know summer is over but would like to correct the problem now. Thanks to all in advance
__________________
2006 Toyota 4Runner Sport
2005 Toyota 4Runner Limited
windomino is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 10-01-2008, 08:26 AM #2
toto toto is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Illinois
Posts: 1,845
toto is on a distinguished road
toto toto is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Illinois
Posts: 1,845
toto is on a distinguished road
Keep in mind that in Auto mode, the temperature setting is not the temp of the air coming out, but the temp you want it to be inside the car. It's just like the thermostat in your house. If you set it to 65 but it's colder than 65 inside the car, then it will throw out heat in order to get up to 65.

The A/C light will be on all the time (unless you turn it off), and the system will use it as a dehumidifier even if it's pumping out warm air. The compressor can run as long as it's above freezing outside.
__________________
2006 Limited V8 4x4, Shadow Mica/Stone
toto is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 10-02-2008, 12:58 AM #3
windomino windomino is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, NY
Age: 50
Posts: 4
windomino is an unknown quantity at this point
windomino windomino is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, NY
Age: 50
Posts: 4
windomino is an unknown quantity at this point
Thanks for the response, although I am not sure if I was understood. This was not happening before. I also have an 05 runner and its working properly. What I believe I am trying to say is that say I want the temp AC to be between 65 an 68 degrees the air comes out warm, but when I press the temp down to 65 then one more press to LO status then the AC air comes out cool.
I believe this is not normal as this was not happening before.
__________________
2006 Toyota 4Runner Sport
2005 Toyota 4Runner Limited
windomino is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 10-02-2008, 01:09 AM #4
shuly's Avatar
shuly shuly is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 495
shuly is on a distinguished road
shuly shuly is offline
Member
shuly's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 495
shuly is on a distinguished road
This is an easy fix!!! Assuming this is the problem. My stupid ?&*@ing dealer messed up so much when they installed the xm radio after I bought my truck. There is a thermostat which is to the lower right of the steering wheel. There are some slits right there which go to the thermocouple/thermister. Anyway...you can look behind (w/o pulling the panel) and see if it is plugged in! My dealer didn't plug in the thermostat, the 4WD HI/LO switch and the rear cig light adapter and left some bolts missing too.....this was a long time go and it is all fixed now.

Anyway the problem you are describing with the AC only putting out cold air is identical to mine. If the switch is plugged in to the harness then maybe the thermocouple is bad or the harness isn't plugged in at the other end....give that a look. I would bet that is the problem. You should be able to plug in the harness w/o having to take down the whole panel (I was).
shuly is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 10-02-2008, 02:02 AM #5
windomino windomino is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, NY
Age: 50
Posts: 4
windomino is an unknown quantity at this point
windomino windomino is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, NY
Age: 50
Posts: 4
windomino is an unknown quantity at this point
Thanks for the help which makes sense. I will give it a shot in the next couple of days and answer back here.
__________________
2006 Toyota 4Runner Sport
2005 Toyota 4Runner Limited
windomino is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Old 02-03-2019, 04:39 PM #6
MadPainter MadPainter is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Colorado
Posts: 19
MadPainter is on a distinguished road
MadPainter MadPainter is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Colorado
Posts: 19
MadPainter is on a distinguished road
Resurrecting an old thread, but I had this same problem with a recently purchased '07 4runner. Sure enough the wire had been pulled out of the thermostat for the AC thermostat. Plugged in and now AC works well at all reasonable temps, even with outside temps in the 50s.
MadPainter is offline   Reply With QuoteReply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Want to Know How a Diff Works? Best Video Ever... brian2sun 3rd gen T4Rs 13 08-16-2010 10:58 PM
Carriage Works Billet Grill ciaz 5th gen T4Rs 20 03-31-2010 09:34 PM
Does ECT really works?? Sams984Runner 4th Gen T4Rs 5 08-31-2007 07:22 AM
Rain-X Bug Remover - Works Elsewhere too! TeryT Maintenance/Detailing 2 07-18-2005 12:26 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 11:55 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
***This site is an unofficial Toyota site, and is not officially endorsed, supported, authorized by or affiliated with Toyota. All company, product, or service names references in this web site are used for identification purposes only and may be trademarks of their respective owners. The Toyota name, marks, designs and logos, as well as Toyota model names, are registered trademarks of Toyota Motor Corporation***Ad Management plugin by RedTyger
 
Copyright © 2019


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.